Известие

Collapse
No announcement yet.

Темпомат / Автопилот / Круз контрол

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от darkmiracle Покажи съобщение
    Идеята ми беше да проверя за лоша връзка като с кабел подам 12V директно към пина за ON и да следя дали ще се появи индикация на таблото.
    Защо принудително с кабел? Като включиш темпомата от ръчката +12V трябва да се появят на нейния пин 4, респективно и на пин 53 на ECU-то.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ами съмнявам се дали нещо не е от кабелните обувки които ползвам. А и по този начин ще изолирам лостчето като евентуален проблем.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115HP 2003г.
      Alfa Romeo 166 2.5 V6 190HP 1999г.

Comment

• Премери направо на пин 53 на ECU - то дали се появяват +12V, когато включиш ръчката.
        Ако това не се получава, тогава ще търсиш лоша връзка.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Така, успях да го подкарам. Проблема беше в окъсил кабел и затова не тръгваше изобщо. Подадох +12 от контакт на 54-ти пин. След което изтрих грешката която беше записало и успешно тръгна. Очаквах че като съм подал постоянно напрежение на 54-ти пин при натискане на спирачка темпомата няма да се спира. Но се оказа че си работи нормално.
          Много благодаря за помощта!

Иначе по въпроса за индикацията: при 147 при щракване в позиция ON, на таблото веднага се появява въпросната индикация че темпомата работи, дори и в спряло положение на колата.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115HP 2003г.
          Alfa Romeo 166 2.5 V6 190HP 1999г.

Comment

• http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic.php?t=27412
            Тук съм описал всичко,едно към едно са на Капа, 166,Либра,дано да ви послужи.

Comment

• Колеги някой случайно да има снимка или да знае как изглеждат пиновете влизащи в буксата на ЕКУ-то при CF3 моторите? Ще връзвам темпомата на Т.С.-ка и ми трябват пинове към компютъра.
              Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Привет колеги. Днес си взех лосче за круиза. Имам изведена букса при волана. Смених и стоп машинката с такава с три крачета. Обаче на синята букса при ECUто на пин 14 на межкото няма никой (10.11.12.13 са окабелени). На 14 на женското също има кабел. Моля помагайте какво да направя. Имайте впредвид че нищо не разбирам от жици та ако може обяснения като за малко дете. Четох цялата тема ама немога да се ориентирам. Моля помагайте че няма да ме хване сън докато не го поткарам това нещо.
                Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Comment

• Първоначално публикувано от ihalachev Покажи съобщение
                  Привет колеги. Днес си взех лосче за круиза. Имам изведена букса при волана. Смених и стоп машинката с такава с три крачета. Обаче на синята букса при ECUто на пин 14 на межкото няма никой (10.11.12.13 са окабелени). На 14 на женското също има кабел. Моля помагайте какво да направя. Имайте впредвид че нищо не разбирам от жици та ако може обяснения като за малко дете. Четох цялата тема ама немога да се ориентирам. Моля помагайте че няма да ме хване сън докато не го поткарам това нещо.
                  Пусни една жичка от празния пин 14 до пин 20 от букса "B" на ECU - то. За да намериш кой е въпросния пин 20, гледай скицата:

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• Сега остава да ми кажеш коя е букса Б и ще си върха. И един идиотски въпрос. Жицата трябва ли да има такива метални крачета (не знам как се казват) или може и гола. Боже какви работи питам

Comment

Сега остава да ми кажеш коя е букса Б и ще си върха. И един идиотски въпрос. Жицата трябва ли да има такива метални крачета (не знам как се казват) или може и гола. Боже какви работи питам
                      Доколкото те разбрах, от ръчката отива един сноп кабели до синята букса близо до ECU - то, но там на пин 14 в посока към ECU - то няма кабел.
                      Ако е така, трябва да пуснеш един кабел между празния пин 14 и пин 20 от въпросната букса на ECU - то.

Нали съм ти дал изглед на буксата на ECU - то. Гледай скицата и намери коя от всичките на ECU - то е въпросната с интересния пин 20.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• На въпросната синя букса на мъжката част има кабели на 10,11.12.13 но не и на 14. На женската част пак има пинове 10,11,12.13.14 и други и на въпросния 14 има кабел. Незнам дали ме разбираш щото незнам как по точно да обясня.

Comment

На въпросната синя букса на мъжката част има кабели на 10,11.12.13 но не и на 14. На женската част пак има пинове 10,11,12.13.14 и други и на въпросния 14 има кабел. Незнам дали ме разбираш щото незнам как по точно да обясня.
                          Колега, в момента буксата не е пред мен и поради това "мъжка" и "женска" част не ме ориентират в ситуацията.

Ползвай като ориентири - посока на кабелите "към ECU - то" или "към ръчката"

И тъй - Кой кабел липсва на 14 - ти пин - този към ръчката или този към ECU - то?

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• до колкото се ориентитам в този сноп от кабели липсва този кем ръчката

Comment

• Каго проследявам кабелите на 10 11 12 13 отиват в един голям сноп който върви към двигателя.

Comment

• От буксата на ръчката колко кабела тръгват? Трябва да са 5. Въпросния пин 14 на синята букса трябва да е опроводен до пин 1 на ръчката. Ако ти липсва този кабел, трябва да го пуснеш допълнително.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X